Activiteiten

Het Schrijverscontact organiseert elk jaar vier bijeenkomsten:

Een Voor- en een Najaarsbijeenkomst.
Deze zijn bedoeld voor alle leden en worden in Bunnik gehouden. Een goede routebeschrijving is voorhanden. Tijdens deze bijeenkomsten treden deskundige sprekers of spreeksters van buiten en binnen de vereniging op, met onderwerpen die rechtstreeks met het schrijverschap te maken hebben. De bijeenkomsten hebben een ontspannen karakter en duren van tien uur ’s ochtends tot ca. half vier ’s middags, onderbroken door een gezamenlijke maaltijd (€ 10,-). Aanvang van het programma 10.30 uur (vanaf 10.00 uur staat de koffie klaar).
De bijeenkomsten vinden plaats in De Witte Huisjes, Kerkpad 3, Bunnik (voor navigatie: Langstraat 2).
De najaarsbijeenkomst vond plaats op 6 oktober 2018: in de ochtend o.a. Jaap de Gier over het Wilhelmus, ’s middags Hans Werkman over Gerrit Achterberg en tevens de presentatie van Anton Chardons vijfde dichtbundel ‘Ring van de tijd’. Klik hier voor het verslag en de foto’s.
De volgende bijeenkomst is waarschijnlijk op 6 april 2019.

Een Verhalendag en een Gedichtendag, die doorgaans bij leden thuis worden gehouden en waarin werk van leden wordt voorgelezen en besproken. Dat werk wordt vervolgens door de vereniging gebundeld in het blad Eerste Druk, dat eens per jaar verschijnt en onder de leden wordt verspreid.
De Verhalendag is op 27 oktober 2018.
Op 8 september hadden we de tweede Gedichtendag van 2018, in Driebergen. De volgende is op 16 februari 2019 in Ermelo.

Voor elke voor- en najaarsbijeenkomst verschijnt een uitvoerig verenigingsblad met alle actuele activiteiten van het Schrijverscontact: het programma voor de volgende bijeenkomst, een verslag van de vorige, nieuws van en over leden, jubilea, taaloverpeinzingen, enzovoort. In het voorjaar verschijnt onze uitgave Eerste Druk, met nieuwe verhalen en gedichten van onze leden.

Geïnteresseerd? Laat het ons weten per mail.

 

Laat een reactie achter (LET OP: Ingevulde gegevens worden voor administratieve doeleinden en voor spamdetectie bewaard. M.u.v. het emailadres worden ze publiekelijk getoond. IP-adres en browser versie worden opgeslagen maar niet publiekelijk getoond - lees de Privacy verklaring)

* = verplicht