Activiteiten

Het Schrijverscontact organiseert elk jaar minstens vier bijeenkomsten:

Een Voor- en een Najaarsbijeenkomst.
Deze zijn bedoeld voor alle leden en worden tot dusver op zaterdag gehouden in een zaal in Amersfoort, met goede parkeergelegenheid en op loopafstand van het station. Tijdens deze bijeenkomsten treden deskundige sprekers of spreeksters van buiten en binnen de vereniging op, over onderwerpen die rechtstreeks met het schrijverschap te maken hebben. De bijeenkomsten hebben een ontspannen karakter en duren van tien uur ’s ochtends tot ca. half vier ’s middags, onderbroken door een gezamenlijke maaltijd (€ 12,-). Aanvang van het programma 10.30 uur (vanaf 10.00 uur staat de koffie klaar).
Op 1 oktober 2016 werd onze Najaarsbijeenkomst gehouden in restaurant De Amershof, Snouckaertlaan 11 in Amersfoort. Verslag van de Najaarsbijeenkomst 2016.
Op 25 maart 2017 staat de volgende Voorjaarsbijeenkomst gepland in Amersfoort en op 21 oktober de Najaarsbijeenkomst, waarschijnlijk op een andere locatie.

Een Verhalendag en een Dichtersdag, die doorgaans bij leden thuis worden gehouden en waarin werk van leden wordt voorgelezen en besproken.
Dat werk wordt vervolgens door de vereniging gebundeld in het blad Eerste Druk, dat tweemaal per jaar verschijnt en onder de leden wordt verspreid.
In 2016 waren er twee Dichtersdagen en een Verhalendag; zie het Nieuwsoverzicht voor enkele verslagen. De eerste Gedichtendag van 2017 was op 4 februari in Wassenaar.; de tweede zal op 9 september plaatsvinden. De Verhalendag van 2017 is op 11 november in Bunnik.

Voor elke voor- en najaarsbijeenkomst verschijnt een uitvoerig verenigingsblad met alle actuele activiteiten van het Schrijverscontact: het programma voor de volgende bijeenkomst, een verslag van de vorige, nieuws van en over leden, jubilea, taaloverpeinzingen, enzovoort. In het voorjaar verschijnt onze uitgave Eerste Druk, met nieuwe verhalen en gedichten van onze leden.

Geïnteresseerd? Laat het ons weten: schrijverscontact@gmail.com.

 

Laat een reactie achter

* = verplicht