Activiteiten

SCHRIJVERSCONTACT is een veelkleurig collectief van auteurs met een protestantse of katholieke achtergrond, een vereniging waar geen onderscheid gemaakt tussen zogenaamd hoge en lage cultuur, tussen populair en elitair, anders gezegd: tussen schrijvers met een publiek van honderdduizenden lezers en schrijvers met een lezerskring van een paar honderd literaire fijnproevers. De vereniging organiseert elk jaar vier of meer bijeenkomsten:

Een Voor- en een Najaarsbijeenkomst.
Deze zijn bedoeld voor alle leden en worden in Bunnik of Amersfoort gehouden. Tijdens deze bijeenkomsten treden deskundige sprekers of spreeksters van buiten en binnen de vereniging op, met onderwerpen die rechtstreeks met het schrijverschap te maken hebben. De bijeenkomsten hebben een ontspannen karakter en duren van tien uur ’s ochtends tot ca. half vier ’s middags, onderbroken door een gezamenlijke maaltijd (€ 13,50). Aanvang van het programma 10.30 uur (vanaf 10.00 uur staat de koffie klaar).
De bijeenkomsten vinden veelal plaats in De Witte Huisjes, Kerkpad 3, Bunnik (voor navigatie: Langstraat 2, postcode 3981 EV). Maar de Najaarsbijeenkomst 2020 en die van 2021 , alsmede de Voorjaarsbijeenkomst 2022, werden in verband met corona-maatregelen gehouden in De Kandelaar, een kerk in Amersfoort. Vanwege de coronaregels werd de voorjaarsbijeenkomst 2021 online gehouden. Op 2 oktober 2021 was de najaarsbijeenkomst met o.a. een uitgestelde boekpresentatie van Mens! en een uitgestelde viering van ons 50-jarig bestaan. Zie hier het verslag en de fotoreportage. De Kandelaar: Heiligenbergerweg 64, 3816 AL Amersfoort (bushalte voor de deur, parkeergelegenheid: rechts naast en achter de kerk).
De najaarsbijeenkomst 2022 vond op 1 oktober 2022 plaats in Bunnik; voor de voorjaarsbijeenkomst 2023 staat momenteel 1 april genoteerd.

Feedback is van belang als het gaat om individuele publicaties, maar ook als er gewerkt wordt aan een gezamenlijk project, een boek bijvoorbeeld, of de publicatie van advents- en kerstgedichten op de website van de vereniging. Daarom organiseren wij doorgaans elk jaar een Verhalendag en een Dichtersdag (doorgaans bij leden thuis), waarbij werk van leden wordt voorgelezen en besproken. Dat werk komt vervolgens geleidelijk op de website. Voor de eerstvolgende verhalendag (in Apeldoorn) staat de datum 5 november genoteerd (leden geven zich op bij Ria Borkent).

Voor elke voor- en najaarsbijeenkomst verschijnt een verenigingsblad met alle actuele activiteiten van het Schrijverscontact: het programma voor de volgende bijeenkomst, een verslag van de vorige, nieuws van en over leden, jubilea, enzovoort.

Geïnteresseerd? Laat het ons weten per mail.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *