Expositie Zusterlief Broederlief 2021

De reizende expositie Zusterlief Broederlief is nog steeds te boeken. Interesse? Neem contact op met uitgeverij Anderszins. Wie weet kunt u inspiratie toevoegen aan wat er zoal is ontstaan en gedaan rond de eigentijdse gedichten en bijzondere schilderijenreeks.

Het bijbehorende boekje Zusterlief Broederlief, met gedichten en schilderijen, kost € 15. Het is momenteel alleen nog verkrijgbaar bij uitgeverij Anderszins.

De tentoonstelling omvat een mix van gedichten over de zeven thema’s van het Zonnelied van Franciscus van Assisi. Daarbij abstracte schilderijen van Jeltje Hoogenkamp waarin op de een of andere manier de zon te vinden is. Dat haar schilderijen en het gedachtegoed van Franciscus van Assisi mensen aanspreken, blijkt wel uit de belangstelling voor boekje en tentoonstelling. De tentoonstelling vond onderdak in kerken, een verpleeghuis en een ontmoetingscentrum. Duizenden bezoekers bezochten de expositie in Culemborg en Vianen (2017), Zeist, Wassenaar, Putten, Ermelo, Ammerzoden, Delft, Druten (2018), Utrecht (2019) en Texel (2018 en 2020).

Plaatselijk zijn er allerlei activiteiten bedacht rond het Zonnelied. Zo werden er op Texel kunstwerken gemaakt over de thema’s aarde, dood, zon, maan, water, vuur, wind. In Wassenaar werd een film over het leven van Franciscus van Assisi gedraaid, in Putten en Ermelo werden de gedichten voorgedragen met muziek en er zijn kerkdiensten en thema-bijeenkomsten gehouden op meerdere plaatsen. In Ammerzoden hebben kinderen tekeningen gemaakt bij het de expositie. Mooie verhalen en goede ideeën zijn zo ontstaan en meegereisd.