De Nel Veermanstraat

Hans Werkman maakt ons attent op een bericht in De Puttenaer over een straat die in mei 2021 naar ons overleden oud-lid Nel Veerman genoemd is.

 

Van de website van de gemeente Putten geplukt:

Putten twee straatnamen rijker: Nel Veermanstraat en Schraanbos

Het college van burgemeester en wethouders van Putten heeft twee straatnamen vastgesteld. Het gaat om twee (woningbouw)locaties. De Nel Veermanstraat is de naam voor de woonstraat op de inbreidingslocatie Bilderdijkstraat. (…)

Nel Veerman was een lokale dichteres en schrijfster. Zij woonde vanaf 1977 tot aan haar dood in 2002 in Putten. Veerman geniet vooral bekendheid door haar 10 dichtbundels. Met haar poëzie maakte ze indruk bij lezers, collega-schrijvers en literatuurcritici. Hoofdthema’s van haar dichterlijk werk zijn de natuur en haar geloof. Ook Putten komt terug in haar werk, zowel de natuur als de oorlogsgeschiedenis. Op basis hiervan verdient Nel Veerman het om vernoemd te worden in een wijk waarin in het verleden de woonstraten zijn vernoemd naar schrijvers. 

Verder schreef Veerman, vanaf 1940, 22 kinder- en jeugdboeken met een protestant-christelijke signatuur. Daarnaast verschenen er van haar hand 2 projectboekjes voor het onderwijs, 2 romans en een novelle. Uitgebreide informatie over Nel Veerman is beschreven in het boek ‘Putters en Puttenaren’ (2016).

(…)

Nel Veerman, (ongeveer) zoals sommigen van ons zich haar het best herinneren.

 

De Bosrand, Ede, 29 sept. 1972. Boven v.l.n.r. Frank de Haan, Corrie Vollenhoven-Op ’t Land, Henjo Hekman. Onder v.l.n.r. Nel Benschop, Hans Werkman, Nel Veerman.

 

Nel Veerman op middelbare leeftijd

 

 

3 Reacties

  1. Ik herinner me de regelmatige bezoekjes van toen ik in Putten woonde. Altijd een een woord van inzicht en goede gesprekken over poëzie en veel meer. Mooi dat ze hier aandacht krijgt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *