Dichters Schrijverscontact in ‘Oei, pleegmoeder’

In november 2016 verscheen Oei, pleegmoeder, een bloemlezing van 30+1 gedichten over pleegzorg. De bundel is samengesteld door Fiet van Beek, een van de leden van Schrijverscontact. Zij is behalve dichteres ook pleegmoeder en brengt in Oei, pleegmoeder deze zaken op een unieke manier bijeen. Van Beek kwam bekende dichters op het spoor die zelf ooit in een pleeggezin hebben gewoond en daarover schreven, zoals Remco Campert, Inge Lievaart, Alice Nahon, Tjitske Jansen. Onder de leden van Schrijverscontact bleken net als zijzelf meerdere pleegouders te zitten.

Ati van Gent, Henk Fonteyn, Henk van ter Meij schreven erover, evenals Alfred Valstar die veelvuldig in een bevriend pleeggezin over de vloer kwam. De bloemlezing omvat 30+1 indringende gedichten die met elkaar een beeld opleveren van wat er speelt als een kind een tijdje of langer ergens anders woont. Het boekje kost € 15, is prachtig geïllustreerd door Brigida, uitgegeven door Uitgeverij Anderszins en verkrijgbaar bij de reguliere boekwinkels.

Met gedichten van Remco Campert, J.A. Dèr Mouw, Frans Hoppenbrouwers, Henk Fonteyn, P.A. de Génestet, Henk van ter Meij, Ati van Gent, Geert Holterveld, Tjitske Jansen, Ernie Kuijer, Ivon van Langen, Inge Lievaart, Koos Meinderts, Henk van ter Meij, Nel Benschop, Alice Nahon, Paul van Ostaijen, Alexandra Pareira, W.L. Penning jr. Thenera van der Pluijm, J.C. van Schagen, A.C.W. Staring, Kees Stip, Margriet Storms, Ineke Thierauf, André F. Troost, Alfred Valstar, André van der Wal, Lévi Weemoedt en anderen.

oei-pleegmoeder

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *